Historia

Sant Crist ha estat durant anys un barri oblidat,[22] així ho han reivindicat les successives associacions veïnals del barri. El seu paper va ser vital des dels anys 70 a l’hora de fer millores, sobretot en matèria de construcció i condicionament dels carrers, molts sense asfaltar.

El seu paper reivindicatiu també és compartit amb una vessant lúdica, festiva i cultural. Tant és així, que a finals anys 80 naixia la Banda de Música de l’AVV de Sant Crist de Can Cabanyes, formació que donaria a l’actual Banda Simfònica de Badalona.[23] Les associacions ofereixen activitats en les seves seus, tals com ensenyament d’informàtica, català, entre altres.[24] Les activitats organitzades estan dirigides als veïns i veïnes del barri, encara moltes vegades esdevenen un referent per als barris dels voltants.

La primera associació del barri fou la Agrupación de Vecinos Urbanizadora del Santo Cristo, dedicada fonamentalment a l’adequació dels carrers i la urbanització de la part antiga del barri. A les primeries dels 70 es creaven l’Associació de Sant Crist i l’Associació de Can Cabanyes. Ambdues dedicades a reivindicar les mancances del barri: escoles, asfaltat, enllumenat… lluitaren sobretot contra l’especulació urbanística per aconseguir zones verdes i esportives.[25] Les dues acabaren fusionant-se l’any 1984 i donen a l’actual Associació de Sant Crist de Can Cabanyes (Viquipèdia)

Deja un comentario